Specialistični ortopedski pregled

Ortopedska ambulanta Estetike Nobilis je namenjena vsem pacientom, ki imate poškodbe in bolezni gibal, težave s kostmi in sklepi.

Ljubljana, Maribor asist. dr. Tanja Slokar, dr. med., Igor Novak, dr. med., spec ortopedije
Trajanje 30 min
Nazaj na delotakoj
Cenikod 80 €
Rezerviraj termin Informacije
Bi radi posvet s specialistko ortopedije? Potrebujete morda drugo mnenje?

Pri specialističnem ortopedskem pregledu se osredotočimo na obolele ali deformirane kosti, mišice ter sklepe. Pri bolniku torej ugotavljamo razne vzroke za bolečino, deformacijo ali omejeno gibljivost v hrbtenici, zgornjih in spodnjih udih in jih ustrezno zdravimo.

Pregled poteka tako, da se najprej pogovorimo o vaših težavah in vas nato temeljito pregledamo. Po splošnem in usmerjenem ortopedskem pregledu se dogovorimo o terapiji, ki lahko obsega konzervativno zdravljenje s fizioterapijo, punkcijami, injekcijskimi terapijami, zdravili ali kirurško zdravljenje.

Posegi, ki jih izvajamo v naši ambulanti:

 • Punkcija sklepa, burze, gangliona

V kolikor vam oteka sklep in je v njem izliv ali pa ste okrog sklepov ali okrog tetiv opazili razne otekline in spremembe, napolnjene s tekočino, vam lahko opravimo punkcijo le-teh. Pri tovrstnem posegu z vbodom v te predele izpraznimo tekočo vsebino. Poseg je tako terapevtske kot tudi diagnostične narave. S punkcijo olajšamo napetost sklepa, zmanjšamo bolečino obolelega predela in izpraznjeno vsebino tudi makroskopsko pregledamo. Na podlagi sestave dobljene vsebine se nato odločamo za ustrezno zdravljenje obolelega predela.

 • Blokada

V ambulanti lahko v obolele sklepe prejmete t.i. blokado, ki je sestavljena iz protibolečinskega in protivnetnega zdravila. Tovrstna terapija je primerna za bolnike z artrozo sklepov, vnetjem sklepa ali vnetjem tetiv. Zmanjša bolečino in vnetje ter tako omogoči boljšo gibljivost in funkcijo obolelega predela.

 • Hialuronska kislina

Pri nas lahko prejmete tudi injekcije hialuronske kisline, ki deluje kot mazivo v sklepu in pomaga pri bolečih obrabah sklepov ter upočasni napredovanje obrabe sklepov. Po aplikaciji boste občutili v sklepu manj bolečine in trenja ter boste zato postali bolj aktivni. Običajno se odločamo za aplikacijo enega odmerka hialuronske kisline v večjem odmerku, lahko pa v sklopu ene terapije prejmete tudi tri manjše odmerke v razmaku enega tedna.

 • PRP (Platelet Rich Plasma)

PRP je plasma bogata s trombociti, ki jo naredimo iz bolnikove krvi. V tem postopku pacientu odvzamemo vensko kri in jo na poseben način obdelamo v centrifuge. Obdelan pripravek koncentrirane trombocitne plazme nato takoj vbrizgamo v oboleli predel. Glede na vrsto obolenja se odločamo o številu odmerkov, ki jih je potrebno prejeti v sklopu ene terapije. Pri akutnih poškodbah se običajno odločamo o enem odmerku, pri vnetjih tetiv o dveh odmerkih z enotedenskim presledkom in pri obrabah sklepov o treh odmerkih z eno ali dvotedenskim presledkom. S PRP tako uspešno lajšamo težave pri začetnih obrabah sklepov, vnetju sklepov, kroničnih vnetjih tetiv (vnetje Ahilove tetive, vnetje narastišč patelarnega ligamenta, vnetje ramenskih tetiv, teniški komolec ali golfarski komolec) in poškodbah mišic. Po terapiji s PRP se vam bo izboljšalo celjenje, zmanjšalo vnetje, zmanjšala bolečina in izboljšala funkcija obolelega predela.

 • Ultrazvok (UZ) lokomotornega aparata in UZ vodene punkcije ter infiltracije

V naši ambulanti boste lahko v sklopu ortopedskega pregleda pri določenih obolenjih deležni tudi orientacijskega ultrazvočnega pregleda obolelega pregleda, kar bo pripomoglo k hitrejši odločitvi za ustrezno terapijo. UZ uporabljamo tudi pri raznih punkcijah in infiltracijah, saj nam ta metoda omogoča bolj natančno usmerjeno injekcijsko terapijo.

Cenik

  • Ortopedski specialistični pregled80 €
  • Kontrolni specialistični ortopedski pregled50 €
  • Posvet pri zdravniku ortopedu40 €
  • Drugo specialistično ortopedsko mnenje90 €

Rezultati

STROKOVNO, NATANČNO, OSEBNO IN PRIJAZNO.

asist. dr. Slokar Tanja, dr. med., specialistka ortopedske kirurgije je priznana ortopedinja z bogatimi izkušnjami.