Povečanje prsi, povečanje dojk z vsadki ali lastno maščobo

Povečanje prsi je poseg pri katerem na operativni način vstavimo silikonske vsadke. Pred samim posegom skupaj z vami izberemo primerno obliko (okrogli ali kapljičasti vsadki).

Povečanje prsi, povečanje dojk z vsadki je pri ženskah najpogostejši in najpriljubljenejši estetski poseg za skladnejši in naraven izgled prsi.

Ljubljana, Maribor Prim. Erik Vrabič, dr. med.
Trajanje 45 min
Nazaj na delo2 do 7 dni
Cenikod 3200 €
Rezerviraj termin Informacije
Ste nezadovoljni z velikostjo svojih prsi? So morda nesimetrične ali bolj povešene kot bi želeli? Povečanje prsi z vsadki iz silikonskega gela zagotovijo naraven in izjemno estetski izgled prsi.

Genetski dejavniki, nosečnost, dojenje, izguba in pridobivanje telesne teže so razlogi, da veliko žensk ni zadovoljnih s svojimi naravnimi prsmi. Prsi so že od prazgodovine simbol ženstvenosti, preko katerega marsikatera ženska dojema tudi svojo samozavest in privlačnost. Naša fizična, psihična in spolna identiteta je velikokrat povezana tudi z velikostjo in obliko prsi.

Zato ne čudi, da je povečanje prsi najbolj priljubljen estetski poseg pri ženskah vseh starosti, saj bistveno izboljša samopodobo in občutek privlačnosti.

Zaupajte skrb za vašo lepoto izkušenim specialistom Estetike Nobilis. Na pred-operativnem posvetu, ki traja v povprečju 45 minut se z estetskim kirurgom pogovorite o vaših razlogih za povečanje prsi, željah, vprašanjih, dvomih, samem postopku ter pričakovanih rezultatih posega.

Značilnosti posega povečanja dojk

Poseg povečanja dojk opravimo v splošni anesteziji in traja približno eno uro.

Prsi povečamo z vstavitvijo vsadkov, polnjenih s silikonskim gelom. Obstajata dve obliki vsadkov - okrogli in kapljičasti oziroma anatomski.

Poseg povečanje prsi opravimo z rezom skozi gubo pod dojko ali polkrožno v spodnji polovici bradavice, s čimer zagotovimo neopaznost vsadka in čim bolj naraven videz povečane dojke. Vsadek lahko umestimo nad ali pod prsno mišico, odvisno od količine žleznega tkiva.

Ženske se ob povečanju prsi velikokrat odločijo tudi za poseg dviga prsi (mastopeksija). Sodobni vsadki so polnjeni s kakovostnim silikonskim gelom in so trajni (ni jih potrebno menjavati).

Cenik

  • Specialistični pregled in posvet60 €
  • Povečava prsi z vsadkiod 3.500 do 3.900 €
  • Korekcija povešenih prsi in povečanjeod 4.000 do 4.400 €
  • Zmanjšanje in korekcija povešenih prsi3.700 €
  • Korekcija vdrtih/invertiranih bradavic s kontrolnimi pregledi v lokalni anesteziji2.000 €
  Uporabljamo vsadke Mentor. V ceni posega je vključen tudi nedrček.

   Možnost obročnega plačila:
  • Ide@l Mastercard kartica (Sberbank) - do 60 obrokov brez obresti
  • NLB (kreditne kartice Mastercard, Karanta, Visa) - 24 obrokov brez obresti
  • Diners - 12 obrokov brez obresti

Rezultati

ČVRSTE, VEČJE IN BOLJ SKLADNE PRSI

S posegom ustvarimo bolj skladne prsi, ki po velikosti ustrezajo vašemu telesu, so naravno mehke in brez vidnih znakov vstavljenih vsadkov.

ESTETSKE IN NARAVNE PRSI, KI JIH USTVARIMO Z LASTNO MAŠČOBO PACIENTKE.

Prej Potem

Pred posegom

Na pred-operativnem posvetu, ki traja v popvrečju 45 minut se z estetskim kirurgom pogovorite o vaših razlogih za povečanje prsi, željah, vprašanjih, dvomih, samem postopku ter pričakovanih rezultatih posega.

Nekaj napotkov, ki jih morate upoštevati 3 tedne pred operativnim posegom:

 • Ne jemljite zdravil, ki vplivajo na strjevanje krvi.
 • Ne uživajte ribjega olja in vitamina E.
 • Ne jemljite protivnetnih zdravil.
 • Prenehajte s kajenjem.

Okrevanje

Po operativnem posegu bodo vaše prsi nekaj dni občutljive, boleče, napete in težke, kar omilite z blagimi analgetiki in hladnimi obkladki. Običajno se lahko na delovno mesto vrnete dober teden dni po posegu, po šestih tednih pa lahko nemoteno opravljate vse aktivnosti.

Za učinkovito okrevanje po posegu vam priporočamo:

 • Uporabo športnega nedrčka vsaj tri tedne.
 • Izogibanje športnim aktivnostim, drugm večjim fizičnim aktivnostim in dvigovanju težkih bremen do 3 teden po psegu.
 • Da se v štirih tednih po posegu izogibate soncu, savnanju in pretiranemu namakanju (dolge kopeli, bazeni itd).

Tveganja

Poseg povečanja prsi je poseg z nizko stopnjo tveganja in brez posebnih pogostih stranskih učinkov. Po samem posegu se v fazi okrevanja lahko pojavijo podplutbe, otekanje in slabša občutljivost bradavic v prvih mesecih po operaciji. V redkih primerih lahko nastopi pojav kapsule, ki pa je zaradi uporabe hrapavih vsadkov še redkejši.