Pregled pri žilnem kirurgu

Specialistični pregled pri žilnem kirurgu s sodobno ultrazvočno diagnostiko spodnjih okončin, da se zagotovi jasen in natančen prikaz okvarjenih ven in perforatorjev ter lahko določi najbolj primerna terapija krčnih žil.

Ljubljana, Maribor Prim. mag. Bogdan Fludernik, dr. med., Miha Brenčič, dr. med., asist. dr. Matjaž Vrtovec, dr. med.
Trajanje 45 min
Nazaj na delotakoj
Cenikod 120 €
Rezerviraj termin Informacije
Rezervirajte pregled pri specialistih žilne kirurgije. V naši sodobno opremljeni ambulanti za žilno kirurgijo izvajamo specialistične preglede in diagnostiko ven na nogah.

Sodobna medicinska oprema, ter ugodne cene in načini plačila!

Po pregledu vam bo specialist izdal izvid in priporočil metodo zdravljenja, ki je v vašem primeru najboljša izbira.

Zdravljenje krčnih žil

Krčne žile so kronična bolezen, vendar niso življenjsko ogrožajoče, če jih pravočasno in ustrezno zdravimo. Najboljša preventiva in tudi kurativa za krčne žile je redna telesna telovadba. Med daljšimi obdobji sedenja ali stanja je priporočljivo narediti kratek premor s sprehodom. Znano je, da olajšanje prinese dvig nog višje od višine glave v sedečem ali ležečem položaju. Prilagoditi je potrebno tudi oblačila in obutev, odsvetovana so tesna oblačila, ki ovirajo cirkulacijo krvi. Svetovano je izogibanje vročini (sončenje, savne, tople kopeli), uravnavanje telesne teže. Vsekakor se priporoča sprememba življenjskega sloga.

Na voljo so različni načini lajšanja težav in zdravljenja krčnih žil. Kateri je najbolj optimalen način zdravljenja je odvisno od velikosti, oblike in anatomije krčnih žil ter vašega splošnega počutja. Pred samim posegom žilni kirurg opravi natančen ultrazvok ven, ter pripravi individualen načrt zdravljenja.

V Nobilis, estetsko - medicinskih centrih nudimo:

  • sklerozacijo krčnih žil brez in pod ultrazvočnim nadzorom
  • lokalno ekstirpacijo varic – flebektomijo
  • EVLO - znotrajžilno lasersko zdravljenje krčnih žil

NASTANEK KRČNIH ŽIL

Krčne žile (varice) nastanejo zaradi venskega popuščanja v spodnjem delu nog. Glavni razlog za njihov nastanek je popuščanje žilnih zaklopk ali žilnih sten kot posledica dednosti. V notranjosti ven se na stene ven veča pritisk, kar povzroči, da se vene čezmerno raztegujejo in vijugajo. Venske zaklopke ne zmorejo več opravljati svojega dela, zato kri zastaja v venah na nogah. Poleg dednosti na njihov nastanek vplivajo tudi debelost, nezdrav življenjskih slog (premalo gibanja, kajenje, alkohol), pretirano sedeče ali stoječe delo ter neprimerna obutev.

Pogosteje se pojavljajo pri ženskah kot pri moških, predvsem v nosečnosti zaradi hormonskih sprememb. V razvitem svetu se z njimi spopada od 25 do 35 odstotkov prebivalstva, po 60. letu starosti pa že kar polovica.

Krčne žile ne predstavljajo le estetske problematike, temveč povzročajo tudi mnoge zdravstvene težave in zmanjšujejo kvaliteto življenja. Na pojav le-teh je potrebno biti pozoren, saj lahko privedejo do resnega obolenja, če niso pravilno in pravočasno zdravljene.

SIMPTOMI

Najpogostejši pokazatelji težav s krčnimi žilami so občutek težkih in utrujenih nog, topa in pekoča bolečina, nočni krči, rjavo obarvana koža na goleni, srbenje, rdečina, otekline v področju gležnjev in stopal, drobne razširitve povrhnjih ven in razširjene večje vene. Pri nekaterih se pojavijo celo vnetje povrhnjih ven in boleče razjede (ulkus) na goleni.


Cenik

    • Pregled pri žilnem kirurgu in celotni UZ ven120 €
    • Kontrolni pregled pri žilnem kirurgu in celotni UZ ven v 6 mesecih po prvem pregledu60 €

Rezultati

Naša klinična pot je hitra, enostavna in predvsem učinkovita. Na voljo so različni načini lajšanja težav in zdravljenja krčnih žil. Kateri je najbolj optimalen način zdravljenja je odvisno od velikosti, oblike in anatomije krčnih žil ter vašega splošnega počutja. Pred samim posegom žilni kirurg opravi natančen ultrazvok ven, ter pripravi individualen načrt zdravljenja.

V Nobilis, estetsko - medicinskih centrih nudimo:

  • sklerozacijo krčnih žil brez in pod ultrazvočnim nadzorom
  • lokalno ekstirpacijo varic – flebektomijo
  • EVLO - znotrajžilno lasersko zdravljenje krčnih žil