Odstranjevanje žilic ("kapilar")

Moteče krvne žilice so lahko ravne, zvijugane, razvejane, pajkaste ali okrogle. Nastanejo zaradi vpliva genov, okolja, hormonov in nekaterih bolezni. Učinkovito jih odstranjujemo z najsodobnejšimi laserji.

Z laserji najpogosteje odstranjujemo žilice na obrazu ter nogah.

Ljubljana, Maribor, Moravske Toplice Alen Jović, dr. med., dr. Katarina Trčko, dr. med., Ivana Bogataj Tancer, dr. med.
Trajanje 15 - 45 min
Nazaj na delotakoj
Cenikod 50 do 300 €
Rezerviraj termin Informacije
Uporaba laserske svetlobe je učinkovit in varen postopek za odstranjevanje žilic.

Laserska metoda odstranjevanja žilic je neinvazivna in skoraj neboleča.

Neinvazivni poseg traja v povprečju 15-45 minut. Zaradi specifične valovne dolžine se zgodi selektivna termoliza, ki vpliva le na žilice, ostalo tkivo pa ostane nepoškodovano. Laserske žarke absorbira le krvno barvilo hemoglobin. Svetlobna energija se pretvori v toplotno, ki uniči rdeče krvničke in žilne stene. Le-te se v nekaj tednih razgradijo, žilice pa izginejo.

Med posegom lahko občutite zbadanje. Neprijeten občutek vam lajšamo s hlajenjem.

Globina, obseg in vrsta žilnih sprememb vplivajo na število potrebnih tremajev. Za odstranjevanje pajkastih žilic (spider nevus), venska jezerca in manjše kapilare je običajno dovolj ena do dve terapiji, za odstranjevanje večih kapilar na obrazu in nogah, pa je potrebno večje število terapij; odvisno od posameznika.

Cenik

  • Posamezno (pajkasti nevus)90 €
  • Lica ali nos ali brada200 €
  • Obraz300 €
  • Vrat150 €
  • Dekolte150 €
  V ceniku so predstavljene cene laserskega odstranjevanja žilic.

Rezultati

BOLJ ENAKOMERNA KOŽA


Prej Potem

Pred posegom

Pred posegom opravimo klinični pregled in se z vami pogovorimo.

Vsaj en mesec pred posegom kože ne smete izpostavljati soncu ali umetnim virom UV žarkov, kot je solarij. Odsvetujemo uporabo krem, ki povečajo občutljivost kože na UV žarke.

Okrevanje

Moteče žilice bodo zbledele v dveh do štirih tednih po posegu. Po zdravljenju žilic na nogah priporočamo nošnjo kompresijskih nogavic. Zdravljenih predelov kože vsaj mesec dni po posegu ne izpostavljajte UV žarkom. Odsvetujemo tudi uporabo agresivnih mil in pretirano močenje kože.

Tveganja

V redkih primerih po posegu lahko nastanejo opekline (mehurji), vnetje zdravljene kože, svetleje ali temneje obarvane lise, ki pa običajno izginejo v nekaj mesecih. Pri ljudeh z izjemno občutljivo kožo je mogoč pojav brazgotine.