Pravila in pogoji uporabe​​

Avtorske pravice

Spletno mesto www.nobilis.si je last podjetja Poliklinika Nobilis d.o.o., Pohorska ulica 21B, 2000 Maribor (pod blagovno znamko Estetika Nobilis). Vse informacije, fotografije in podobe na spletnem mestu so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine in jih ni dovoljeno brez dovoljenja lastnika spletnega mesta delno ali v celoti reproducirati.

Naročanje prek spletnega mesta

Uporabniki lahko rezervirajo termin prek spletnega mesta, pri čemer Poliklinika Nobilis ne prevzema odgovornosti v primeru neprejema rezervacijskega termina zaradi tehničnih težav, ki niso posledica njenega delovanja. Poliklinika Nobilis potrdi želeni termin ali predlaga nov termin v primeru zasedenosti, kar se šteje za prejem naročila prek spletnega mesta.

Omejitev odgovornosti

To spletno mesto je bilo oblikovano z namenom omogočiti splošne in podrobnejše informacije o storitvah Poliklinike Nobilis. Poliklinika Nobilis ne prevzema nikakršne odgovornosti za (ne)delovanje spletnega mesta, za (ne)resničnost podatkov, ki jih posredujejo uporabniki ali za nedelovanje spletne storitve, ki je posledica izpada omrežja pogodbenih partnerjev, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno motile uporabo storitve.

Vse vsebine spletnega mesta so informativnega značaja. V Polikliniki Nobilis ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za točnost in popolnost objavljenih podatkov ali za kakršno koli škodo, ki bi bila uporabniku spletnega mesta povzročena kot posledica uporabe informacij na spletnem mestu. Pridržujemo si pravico, da uporabnike napotimo na druge strani svetovnega spleta, pri čemer pa ne prevzemamo odgovornosti za njihovo vsebino.

Z vzdrževanjem vsebin spletnega mesta bomo skušali zagotavljati točnost in ažurnost podatkov. Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Pridržujemo si pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve spletnih strani (v celoti ali delno) brez predhodnega opozorila in ne prevzemamo odgovornosti za kakršne koli posledice takšnih sprememb.

Izjava o piškotkih

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke.

Google Analytics je Googlovo analitično orodje, ki lastnikom spletnih strani in aplikacij pomaga razumeti, kako obiskovalci sodelujejo s temi spletnimi stranmi in aplikacijami. Za zbiranje informacij lahko uporablja niz piškotkov in Googlu poroča o statističnih podatkih o uporabi spletnega mesta brez osebne prepoznave obiskovalcev.

Poleg poročanja statističnih podatkov o uporabi spletnega mesta se lahko oznaka v obliki slikovne točke, ki jo uporablja Google Analytics, skupaj z nekaterimi drugimi oglaševalskimi piškotki, opisanimi zgoraj, uporabi za prikaz ustreznejših oglasov na Googlovih spletnih mestih (npr. Iskanje Google) in po spletu.

Kaj je piškotek?

Piškotek je majhna količina podatkov, ki je nameščena v brskalnik vašega računalnika ali na vašo mobilno napravo. Tako imenovani "lastni piškotki" so piškotki, ki jih uporablja entiteta, ki upravlja z domeno, preko katerih so nameščeni. Nobilis-ovi piškotki so torej "lastni piškotki". V primeru, da dovolimo drugim, da uporabljajo piškotke prek nobilis.si spletne strani in aplikacije, se ti imenujejo "piškotki od drugod".

Prav tako obstaja razlika med sejnimi piškotki in stalnimi piškotki. Sejni piškotki obstajajo samo dokler ne zaprete brskalnika. Stalni piškotki imajo daljše obdobje trajanja in niso izbrisani, ko zaprete brskalnik. Trudimo se, da uporabljamo ali dovolimo uporabo piškotkov z najdaljšim obdobjem trajanja 5 let. Samo v izjemnih primerih, na primer iz varnostnih razlogov ali kadar je to zares potrebno, bo piškotek imel daljše obdobje trajanja.

Poleg piškotkov uporabljamo tudi druge tehnologije, ki so podobne piškotkom. Te lahko vključujejo spletne svetilnike (znane tudi kot piksel oznake, spletni hrošči ali gif), sledilne URL naslove ali pakete za razvoj programske opreme (SDK). Spletni svetilnik je majhna grafična slika, ki je velika le en piksel in je lahko na vaš računalnik dostavljena kot del zahteve spletne strani, prek aplikacije, oglasa ali HTML elektronska sporočila. S piksli lahko iz vaše naprave prenašamo podatke, kot so vrsta naprave ali operacijski sistem, IP-naslov in čas obiska. Uporabljajo se tudi za namestitev in branje piškotkov v vašem brskalniku. Sledilni URL naslovi se uporabljajo za določanje spletne strani, ki vas je napotila na nobilis.si spletne strani, ali za določanje aplikacije, ki je uporabljena. SDK je koda, vključena v aplikacije, ki deluje kot piškotek in spletni svetilnik.

Vse te tehnologije v tej izjavi o piškotkih skupaj imenujemo "piškotki".

Kako se uporabljajo piškotki?

Piškotke uporabljamo v različne namene. Omogočajo, da ste na vseh straneh spletnega mesta, med različnimi spletnimi mesti in med uporabo aplikacij prepoznani kot isti uporabnik. Vrste informacij, ki jih zbiramo s piškotki, vključujejo IP-naslov; ID naprave; obiskane strani; tip brskalnika; informacije o brskanju; operacijski sistem; ponudnika internetnih storitev; časovni žig; ali ste se odzvali na oglas; URL, s katerega ste dostopali do našega spletnega mesta; možnosti, ki ste jih uporabili, ali dejavnosti, ki ste jih opravili na spletni strani/aplikaciji.

Naša spletna stran in aplikacije piškotke uporabljajo v različne namene:

  • Tehnični piškotki: Trudimo se, da bi našim obiskovalcem ponudili napredno, uporabniku prijazno spletno stran in aplikacije, ki se samodejno prilagodijo njihovim željam in potrebam. Tehnične piškotke zato uporabljamo, da bi našo spletno stran prikazali, da bi spletna stran pravilno delovala, da bi si lahko ustvarili uporabniški račun, se vpisali in urejali svoje rezervacije. Za pravilno delovanje naše spletne strani so tehnični piškotki torej nujno potrebni.
  • Funkcionalni piškotki: Tudi funkcionalne piškotke uporabljamo, da bi si zapomnili vaše želje in vam pomagali pri efektivni uporabi spletne strani in aplikacij. Ti funkcionalni piškotki niso nujno potrebni za delovanje naše spletne strani ali aplikacij, vendar jim dodajo možnosti in izboljšajo vaše izkušnje z uporabo Nobilis.si.
  • Analitični piškotki: Te piškotke uporabljamo za vpogled v to, kako naši obiskovalci uporabljajo nobilis.si. Tako lahko izvemo, kaj deluje in kaj ne, izboljšamo našo spletno stran in aplikacije, razumemo uspešnost oglasov in komunikacij in zagotovimo, da ostanemo zanimivi in uporabni. Podatki, ki jih zbiramo, lahko vključujejo spletne strani, ki ste jih obiskali, s katerih spletnih strani ste vstopili in izstopili, katero platformo ste uporabili, katera e-sporočila ste odprli in uporabili ter podatke o datumu in času.
  • Oglaševalski piškotki: Piškotke tretjih oseb in lastne piškotke uporabljamo za prikaz oglasov na lastni spletni strani in drugih spletnih straneh. To se imenuje "ponovno ciljanje" in temelji na zgodovini iskanja.