Ultrazvok trebuha

Ljubljana, Maribor Alja Longo, dr. med., Maja Lašič, dr.med., Urša Krobot, dr. med.
Trajanje 15 min
Nazaj na delotakoj
Cenikod 90 €
Rezerviraj termin Informacije
Ko vas zdravnik napoti na ultrazvok trebuha, vam pomagamo do čim prejšnje obravnave.

Ultrazvočna (UZ) preiskava je neinvazivna medicinska tehnika slikanja, s katero se na podlagi odbojev visokofrekvenčnih zvočnih valov iz UZ sonde na zaslonu ustvari slika notranjih telesnih struktur in organov v treh dimenzijah in v realnem času. Preiskovalec - zdravnik specialist na osnovi prikazanih slik oceni morebitne bolezenske spremembe in druge posebnosti prikazanih struktur. Obstajajo različne vrste UZ preiskav, pri katerih se uporabljajo različne sonde oz. različne frekvence valovanja.

UZ preiskava trebuha je ena izmed najpogostejših UZ preiskav, pri kateri pregledamo trebušno votlino in organe v njej – jetra, žolčnik in žolčne vode, trebušno slinavko, vranico, velike žile, ledvici, sečni mehur, maternico in jajčnika pri ženski ter prostato pri moškem. Omejitev UZ preiskave je, da z njo ni možno natančno pregledati organov, ki vsebujejo zrak - želodec, dvanajstnik, tanko in debelo črevo.

UZ preiskava je za preiskovanca neboleča in traja približno 15 min. Za uspešen UZ pregled trebuha je potrebno upoštevati nekaj navodil glede vnosa hrane in tekočin, ki vam jih posredujemo ob naročilu na termin.

Zaradi odsotnosti ionizirajočega sevanja ali magnetnega polja je UZ preiskava popolnoma varna metoda in v primerjavi z drugimi slikovnimi tehnikami odlična prva izbira tako pri diagnostični obravnavi bolnikov kot tudi pri preventivni obravnavi.

Želite brezplačen pregled pri naših specialistih radiologije?

Do brezplačnega ultrazvočnega pregleda vas loči ustrezna nadstandardna polica, ki jo lahko sklenete pri kateri od zavarovalnic.

V kolikor imate pri kateri od spodaj navedenih zavarovalnic sklenjeno nadstandardno zavarovanje, je lahko ultrazvočni pregled za vas brezplačen:

  • Triglav zdravstvena zavarovalnica
  • Generali zavarovalnica
  • Zavarovalnica Sava
  • Vzajemna zdravstvena zavarovalnica
  • Merkur zavarovalnica

Cenik

    • Ultrazvok trebuha90 €

Rezultati