dr. Mojca Bizjak, dr. med.

specialistka dermatovenerologije

Dr. Mojca Bizjak, dr. med., specialistka dermatovenerologije, je poznana po temeljitih preventivnih pregledih kože, natančnem odstranjevanju izrastkov ter skrbni obravnavi bolnikov z različnimi boleznimi kože, nohtov in las.

Naročite se na posvet

Diplomirala je na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani, leta 2014 opravila specialistični izpit iz dermatovenerologije ter leta 2022 pridobila doktorat znanosti na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru. Od leta 2015 je delno zaposlena na Univerzitetni kliniki za pljučne bolezni in alergijo Golnik, kjer sodeluje v multidisciplinarni obravnavi alergoloških bolnikov.

Je aktivna članica Evropske akademije za alergijo in klinično imunologijo (EAACI), Evropske akademije za dermatovenerologijo (EADV), GA2LEN UCARE in ACARE mreže centrov odličnosti ter Združenja slovenskih dermatovenerologov.

Predava na domačih in tujih strokovnih srečanjih. Je avtorica in soavtorica večih znanstvenih prispevkov v uglednih tujih revijah ter tekstov v univerzitetnih učbenikih. Prejela je prestižno priznanje Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS) ‘‘Odlični v znanosti’’.

Osebna COBISS bibliografija (šifra raziskovalca 39674): https://bib.cobiss.net/biblioweb/direct/si/slv/cris/39674

Posegi in storitve