POMEMBNO Obvestilo

28. 03. 2020

Ker je skrb za vaše in naše zdravje na prvem mestu, vas obveščamo, da naše ambulante v ponedeljek 16. 03. 2020 začasno zapirajo svoja vrata.

Cenjene stranke,

ker je skrb za vaše in naše zdravje na prvem mestu, vas obveščamo, da naše ambulante v ponedeljek 16. marca 2020 začasno zapirajo svoja vrata.

V kolikor pri sebi zaznate katerega izmed naštetih znakov koronavirusa COVID – 19, ne prihajajte v naše ambulante ampak nas obvestite po mailu ali telefonu in skupaj bomo uredili nov termin. Bolezen se kaže z vročino, kašljem in občutkom pomanjkanja zraka, kar je običajno za pljučnico. Prav tako prosimo, da k nam ne prihajate če ste nahodni in ali imate izcedek z nosu.

Vse stranke boste o novih terminih obveščene naknadno.

V dobro vseh, vas naprošamo, da striktno upoštevate navodila NIJZ ob razglašeni epidemiji. Le skupaj bomo lahko zajezili nadaljnjo širjenje virusa in tako zmanjšali možnosti za zaplete pri že tako rizičnih skupinah posameznikov.

V izogib širjenju, ostanite doma in delajte od doma, če je to možno. Preprečite stik starejših in kronično bolnih z otroci. Umivajte roke in se izogibajte ljudem.

Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 je tako kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

  • Izogibamo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
  • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
  • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
  • Upoštevamo pravila higiene kašlja.
  • Redno si umivamo roke z milom in vodo.
  • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost etanola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
  • Splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
  • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

Pošiljamo vam dobre želje in čuvajte sebe in svoje najdražje!



Pokaži več Na seznam