Kaj morate vedeti o rinoplastiki?

25. 02. 2022

Lepota je pravilo zlatega reza. Lep nos je tisti, ki se ne vidi, ko pogledamo obraz. Tisti, ki prispeva k harmoniji obraza.

»Lepota je pravilo zlatega reza. Lep nos je tisti, ki se ne vidi, ko pogledamo obraz. Tisti, ki prispeva k harmoniji obraza.« pojasni naš Dr. Onišak, dr.med.specialist ORL, ki je opravil že več kot 1.500 estetskih korekcij nosu. Prav zaradi slednjega ni čudno dejstvo, da se vse več ljudi odloča za rinoplastiko - korekcijo nosu.

S pomočjo rinoplastike dosežemo vidno spremembo zunanjosti nosu, ki je nastala zaradi:

Odprava nepravilnosti nosu

Nepravilnosti, kot je grbica hrbtišča nosu, zamaknjenost nosu levo ali desno, predolg, preširok ali prevelik nos in podobno.

Prirojene težave

Prirojenih težav, kot je shiza (razcepitev zgornje ustnice in mehkega neba, kar vpliva na deformacijo nosu) ali pa tudi pri drugih boleznih in poškodbah

Kako poteka celoten proces korekcije nosu?

Celoten proces je razdeljen na tri dele:

  • Pred sprejemom, ko dobite natančna navodila, kako se pripraviti na poseg
  • Sprejem in operacija, ki poteka pod splošno anestezijo
  • Po odpustu iz klinike, ko vam svetujemo počitek in vse do odstranitve posebne opornice, ki jo odstranimo po približno desetih dnevih

Kdo je primeren kandidat za korekcijo nosu?

Za rinoplastiko se odločimo, ko je rast nosu zaključena, kar se pravilo zgodi okoli 18. leta. Predvsem pa je pomembno, da se za operacijo odločite iz pravih razlogov, torej ne zaradi drugih ampak zaradi sebe.

Kakšne so alternativne možnosti?

Pri manjših nepravilnostih je korekcija nosu mogoča tudi s polnili hialuronske kisline, kjer se poseg izvaja ambulantno, rezultati so vidni takoj, vendar gre v tem primeru za postopek, ki ga je potrebno ponoviti znotraj obdobja enega leta.

Pokaži več Na seznam