Kaj narediti ko se pojavijo Akne?

19. 08. 2021

Akne so ena najbolj pogostih kožnih bolezni, pojavijo se pri najstnikih, torej mladostnikih in tudi v odrasli dobi pri moških in ženskah.

Akne so ena najbolj pogostih kožnih bolezni, pojavijo se pri najstnikih, torej mladostnikih in tudi v odrasli dobi pri moških in ženskah.

Akne so vnetna kožna bolezen

Akne so vnetna kožna bolezen kjer se pojavijo komedoni, papule, pustule na površini kože. Motijo vizualno podobo in pa tudi vplivajo na psihično stanje posameznika.


Izreden pomen namenite domači negi

Pomembno je, da pri aknasti koži izreden pomen namenite domači negi. Pomembno je, da si mozoljev ne stiskate, saj s tem samo poslabšate stanje, naredi se še večje vnetje in s tem lahko pospešimo nastanek brazgotin.

Predstavila bi predvsem pomen domače nege in pa nege v kozmetičnem salonu. Pri domači negi bodite pozorni da si obraz vsakodnevno očistite z čistilnim izdelkom, ki naj ne bo preagresiven ter to čistilno fazo zaključite z tonikom, ki naj ne vsebuje alkohola. Uporabite vlažilno kremo, ki bo povrnila samo vlago kože.

Zvečer priporočam aktivno učinkovino

Dobro je imeti za zvečer tudi kakšno aktivno učinkovino, kot je glikolna kislina ali salicilna kislina, ki bo v bistvu sama po sebi pospešila, da se bodo akne pričele manjšati, da se bo koža, ki zaostaja na površini hitreje odluščila in s tem bomo prekinili ta začaran krog nastanka aken. V poletnih mesecih oz. skozi vse leto je pomembno da nanašate kremo z zaščitnim faktorjem, saj je aknasta koža zelo občutljiva in nagnjena k nastanku pigmentacij, tako da lahko z uporabo krem z zaščitnim faktorjem preprečimo in hujše izbruhe in potem tudi nastanek pigmentacij.

Obisk dermatološke ambulante

Drugo kar pa je tudi izrednega pomena je obisk kozmetičnega salona ali v primeru hujših oblik aken obisk dermatološke ambulante. Velikokrat se v naši ambulanti srečamo da nas stranke sprašujejo kdaj je pravi čas da se začne hoditi na kozmetične nege. Pri najstnikih se akne pojavijo že zelo hitro, pri 10., 11. letih. Takrat je že primeren čas za obisk kozmetičnega salona.

Mi bomo pravilno očistili kožo, svetovali primerno nego za doma in tako preprečili, da se na koži res ne bodo pojavile brazgotine, ter da bodo v bistvu akne čim manj časa prisotne na koži.

Ali nas pokličite 01 2328 338





Pokaži več Na seznam