Diamantni piling (mikrodermoabrazija)

Diamantni piling, mikrodermoabrazija je neinvaziven kozmetični postopek po katerem je koža bolj sijoča, svilnato gladka na otip in sveža. Sam postopek je neboleč, prijeten in takoj po postopku se lahko vrnete k vašim vsakodnevnim opravilom.

Terapija luščenja povrhnjice za izboljšano strukturo vaše kože.

Trajanje 60 min
Nazaj na delotakoj
Cenikod 50 €
Rezerviraj termin Informacije
Z diamantnim pilingom pospešujemo luščenje odmrlih in tvorbo novih celic kože, hkrati pa spodbujamo nastajanje kolagenskih vlaken in elastina, ki izboljšujejo strukturo kože in pripomorejo pri odpravljanju nepravilnosti na koži. Koža postane bolj sijoča, svilnato gladka na otip in sveža.

Diamantni piling - mikrodermoabrazija je neinvaziven kozmetični postopek pri katerem mehansko odstranimo poškodovane nefunkcionalne celice povrhnjice. Naprava, s katero izvajamo diamantni piling deluje na podlagi dveh principov – brušenje in vakum.

Pri diamantnem pilingu z diamantno glavo nežno drsimo po površini kože, hkrati pa vakum odstranjuje odmrle kožne celice, ki se nabirajo v odpadnem zbiralniku. Z diamantnim pilingom lahko hitro in enostavno preprečimo prezgodnje procese staranja vaše kože in izboljšamo njen videz. Vaša koža bo postala bolj sijoča, sveža in svilnato gladka na otip. Sam postopek je neboleč, prijeten in takoj po postopku se lahko vrnete k vašim vsakodnevnim opravilom. Je odlična alternativa za kemične pilinge oz. za tista kožna stanja, ki ne prenašajo kislin.

Mikrodermoabrazija - diamatni piling je poseg primeren za ženske in moške, ni pa primeren poseg za vsako kožo. Če imate tanko, občutljivo ali celo aknasto kožo vam diamantni piling odsvetujemo. A brez skrbi. Naše terapevtke bodo hitro ocenile ali je terapija primerna za vas ali ne.

Diamantni piling se pogosto izvaja v kombinaciji z drugimi terapijami (kozmetična nega in/ali Pelleve terapija). Postopoma in nadzorovano mehansko luščimo povrhnjico vaše kože, s čimer dosežemo tvorbo novih celic v povrhnjici, stimulacijo fibroblastov (kolagen in elastin) in izboljšavo strukture kože.

Diamantni piling najpogosteje izvajamo na obrazu, vratu in dekolteju.

  • Učinki: zmanjšanje nežnih in plitvih gub, obnova kože pri aknah (ne vnetih), zmanjšanje por in nečistoč (ogrci), zmanjšanje pigmentnih nepravilnosti (starostne pege, sončne pege, hiperpigmentacije), zmanjšanje in mehčanje brazgotin, tudi strij.
  • Za osvežitev obraza običajno zadoščajo 3 terapije na leto.

Kakšni so rezultati po diamantnem pilingu?

Diamantni piling mikrodermoabrazija izboljša teksturo kože, poveča vsebnost kolagena in elastina v koži ter zmanjša opaznost finih gubic. Mikrodermoabrazija lahko vidno zmanjša površinske brazgotine po aknah, odpravlja komedone, hiperpigmentacijo, vidne znake izpostavljanja UV žarkom ter zmanjša velikosti por.

Ali je diamantni piling potrebno večkrat ponoviti?

Diamantni piling mikrodermoabrazija izboljša teksturo kože, poveča vsebnost kolagena in elastina v koži ter zmanjša opaznost finih gubic. Mikrodermoabrazija lahko vidno zmanjša površinske brazgotine po aknah, odpravlja komedone, hiperpigmentacijo, vidne znake izpostavljanja UV žarkom ter zmanjša velikosti por.

Cenik

    • Diamantni piling obraza70 €
    • Diamantni piling obraza v kombinaciji z drugo terapijo50 €
    • Diamantni piling hrbta90 €

Rezultati

Mateja Janežič,

Ko sem prvič prišla v Estetiko Nobilis, me je presenetila toplina. Toplina prostora, predvsem pa toplina ljudi. Zato je bila tudi izkušnja kozmetičnih storitev prava relaksacija. Učinek diamantnega pilinga pa fantastičen. Kar so potrdile tudi moje prijateljice! Zdaj razumem, da je pri določenih letih (itak da vemo katera so to, ne?!) treba narediti za svojo kožo kaj več kot le nekaj kremic in doma narejenih mask iz jogurta.

- Mateja Janežič, Urednica revije Goodlife, direktorica akademije mentorica za komunikacijo in javno nastopanje (akademija Ler)

Okrevanje

Po posegu je 1-2 uri vaša koža rahlo občutljiva in včasih nekoliko pordela, a ključna prednost posega je ravno ta, da lahko takoj po njem brez skrbi nadaljujete z vašimi vsakodnevnimi aktivnostmi. Za najboljše okrevanje vam priporočamo, da na vaš obraz naslednji dan ne nanašate ličil in da se nekaj dni izogibate soncu.

Po postopku diamantnega pilinga priporočamo uporabo prilagojenih kozmetičnih proizvodov (negovalna krema in blago čistilno sredstvo) ter visokega zaščitnega faktorja brez alkoholnih sestavin (SPF 30-50 ). Na dan terapije se izogibamo bazenom, savnam ter ne izvajamo naporne športne aktivnosti.

Tveganja

Diamantni piling je varen poseg, posebnih tveganj ali stranskih učinkov ni zaznati. Postopka ne izvajamo v primeru akutnih aken ali ranjene (nezaceljene) kože, v obdobju pred izpostavljanjem soncu, pri jemanju močnih hormonskih zdravil, pri zdravljenju kože s kortikosteroidi, v nosečnosti, pri diabetikih in hemofilikih.

Po izvedbi diamantnega pilinga je lahko prisoten rahel eritem oz. rdečica kože, ki izveni v 1 – 2 urah. Diamantni piling je varen postopek, posebnih tveganj ali stranskih učinkov ni zaznati.