Nega kože v zimskem času

26. 11. 2020

Zaradi manj sonca, je manjša možnost poškodb na koži zaradi UV sevanja in je v tem času je idealno bolj intenzivno poskrbeti za našo kožo in popraviti poškodbe.

Zima je pred vrati in potrebe naše kože se spreminjajo.

Zaradi nižjega UV indeksa, je manjša možnost poškodb nastalih zaradi UV sevanja in v tem času je idealno bolj intenzivno poskrbeti za našo kožo in popraviti poškodbe, ki smo jih pridobili v poletnih mesecih. Predstavljamo vam tri ene izmed najpomembnejših korakov, ki ne smejo manjkati v vaši negi kože pozimi.

Profesionalni kemični pilingi in kemični pilingi za domačo uporabo

Pozimi je čas, da ponovno pričnemo z izvajanjem pilingov, saj je najbolj idealen za invazivnejše postopke, kot so kislinski pilingi.

Profesionalni kislinski pilingi vsebujejo višje koncentracije kislin in omogočajo dosego vidnih sprememb na koži. Z profesionalnimi pilingi uspešno odstranjujemo prve znake staranja in kožo pomlajujemo, odpravimo pigmentne nepravilnosti kot so melazma, postvnetne pigmentacije in solarne lentige.

Z kemični pilingi uspešno rešujemo tudi akne. V tem času pa lahko kožo učinkovito pripravljate in vzdržujete z uporabo kislinskih pilingov za domačo uporabo. Kislinski pilingi za domačo uporabo so površinski in vsebujejo nižje koncentracije AHA in BHA kislin, ter pomagajo raztopiti odmrle kožne celice na površini kože in pospešiti obnovo.


Nega kože okrog oči

Koža okrog oči je še posebej občutljiva in nežna ter zaradi tega bolj podvržena hitrejšemu staranju kože. Spremembe so vidne hitreje, kot na drugih delih obraza. Zaradi tega je potrebno kožo okrog oči še bolj dosledno negovati. Naša najučinkovitejša metoda za odpravo gub na celotnem obrazu še posebej pa predelu okrog oči je pelleve radiofrekvenčno glajenje gubic, ki nam zaradi majhne sonce omogoča obdelavo gubic zelo blizu oči.

Zraven pelleve metode pa je potrebno kožo okoli oči negovati tudi vsakdan doma. Potrebno je izbrati najboljše izdelke, ki ne dražijo vaše kože, temveč pospešujejo obnovo, področje vlažijo in zapolnijo drobne gubice. Po nanosu primerne kreme za okrog oči, bo vaš izgled postal takoj bolj svež in spočit.


Kolagenski peptidi in vitamin C

Z tem kar dajemo vaše vplivamo na počutje in izgled našega telesa, zato je prehrana in količina popite tekočine ključnega pomena. Ker je v današnjem času težko vsakdan skrbeti za raznovrstno in uravnoteženo prehrano je priporočljivo dodajanje prehranskih dodatkov. Za lep videz kože najbolje skrbimo z kolagenskimi peptidi in z vitaminom C.

NM Hydrocollagen je narejen iz morskega kolagena iz divjih, globokomorskih rib, zmesi kolagenskih peptidov in koncentratov aminokislin, ki so ključni gradniki kolagena. Glicin, prolin in hidroksiprolin predstavljajo približno 50% celotne vsebnosti aminokislin v DW Hydrocollagenu.

Koncentracija glicina, prolina in hidroksiprolina pa je do 20-krat višja, kot v drugih virih proteinov. Poleg omenjenih, vsebuje še ostale pomembne gradnike kolagena, kot so: alanin, arginin in hidroksilizin. DW Hydrocollagen je nizkomolekularen, teža pa je le okoli 2000 Daltonov.

Vitamin C je vodotopen vitamin, ki pri človeku igra pomembno antioksidativno vlogo in sodeluje v številnih procesih v telesu. Ima pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema, ter sodeluje pri tvorbi kolagena, ki je najbolj zastopan protein v našem telesu in ima najpomembnejšo vlogo v izgledu naše kože. Priporočamo dnevi vnos 1000 mg vitamina C.

Pokaži več Na seznam