Nega kože po poletju

16. 09. 2021

Prehodi med letnimi časi so vedno težavni in z pravilno nego lahko koži čim bolj olajšamo prehod v novi letni čas. Najlažje to storimo z prilagoditvijo domače nege in obiskom profesionalnih tretmajev.

Po poletju na naši koži pogosto ostanejo vidne nepravilnosti. Prehodi med letnimi časi so vedno težavni in z pravilno nego lahko koži čim bolj olajšamo prehod v novi letni čas. Najlažje to storimo z prilagoditvijo domače nege in obiskom profesionalnih tretmajev.



Po poletju prilagodimo domačo nego in priporočamo obisk profesionalnih tretmajev

Po poletju je zelo pogost pojav izsušena, dehidrirana koža pustega videza. Pojavi se predvsem zaradi izpostavljanja sončnim žarkom, visokim temperaturam, veter, sol, potenje. Prehod v hladnejše meseca pa je še posebej težaven zaradi začetka kurilne sezone, kar še posebej vpliva na manjšo relativno vlažnost prostorov.

  • povečanje vlažnosti kože
  • odpravljanje pigmentacij
  • idealni čas za začetek intenzivnejših postopkov


Vlage za kožo ni nikoli preveč

Vlage ni nikoli preveč, zato je vlaženje odlična izbira vse dni v letu, še posebej pa moramo biti na njo pozorni v hladnejših mesecih in po poletju. Ključno je uporaba vlažilnih izdelkov in koncentriranih serumov za domačo uporabo ter enkrat na mesec nega obraza, kjer se koža intenzivno navlaži.

V primeru izgleda kože, ki spominja na suho jabolko je odličen način mezoterapija pri zdravniku, kjer se aplicira hialuronska kislina in naredi takojšnjo izboljšanje vlažnosti kože.

Preberi več o Mezoterapiji


Pigmentacije so zelo pogoste

Eden izmed najpogostejših problemov so pigmentacije, ki so po poletju še posebej izrazite ali se pojavijo na novo. Pigmentacije so največkrat pojavijo prav zaradi dolgotrajnega izpostavljanja sončnim žarkom na soncu izpostavljenih mestih, kot so obraz, vrat, dekolte, hrbtišče rok).

Najpogostejše pigmentacije so sončne pege, melazma, poikiloderma. V večini primerov niso nevarne, vendar predstavljajo velik estetski problem. Odpravljanje pigmentacij je lahko dolgotrajno in večstopenjsko, vendar lahko samo tako dosegamo želene rezultate.

Preberite več o odpravljanju pigmentacij


Preplet 3 stopenj, ki so ključni za dosego rezultatov:

  • Pravilna nega doma.
  • Uporaba zaščitnega faktorja vse dni v letu.
  • Profesionalne terapije (lasersko odstranjevanje, kemični pilingi).

Naši strokovnjaki pigmentacije odpravljajo s pomočjo vrhunskih kemičnih pilingov znamke dermaceutic, ki so posebej namenjeni koži s pigmentacijami. S pomočjo izdelkov za domačo uporabo, ki se odlično dopolnjujejo z pilingi pa dosegamo želene rezultate.

Kateri tretma je za vas najprimernejši se določi ob vašem obisku, saj je prilagojen vam in vašemu stanju.

Preberite več o kemični pilingih


Preventivni ukrep zaščite pred soncem

Večino pigmentacij bi lahko preprečili z izvajanjem preventivnih ukrepov zaščite pred UV sevanjem z uporabo senčnih krem, zadrževanjem v senci, nošenjem pokrival, izogibanjem solarijev. Žal se tega zavedami šele takrat, ko se moteče spremembe že vidne.

Zavedajte se, da ni nikoli prepozno za spremembo načina življenja in izvajanjem zaščite pred soncem. Zaradi manjšega UV indeksa je jesen idealen čas za začetek izvajanja intenzivnejših terapij, ki se jih zaradi močnejšega UV sevanja v poletnih mesecih radi izogibamo.


Jesen je idealna za odstranjevanje tetovaž in dlačic

Ponovno se začenja sezona laserskih tretmajev, s katerimi uspešno odstranjujemo ponesrečene tetovaže, pigmentne madeže nastale zaradi sonca, vidne kapilare, ter nadležne dlačice.

Za odstranjevanje dlačic je potrebno narediti več terapij, zato je jesen najprimernejši čas za začetek, da boste naslednje poletje že uživali brez dlak.

Odstranjevanje dlak


Microneedling prava izbira za hladnejše mesece

V kolikor vas motijo slabša elastičnost kože, vidne gubice in gube, razširjene pore neenakomeren relief kože ali brazgotine po aknah je microneedling (iglična terapija) prava izbira za hladnejše mesece.

S pomočjo sterilnih mikro iglic stimuliramo vašo kožo k tvorbi novega kolagena. Za piko na i med postopkom uporabljamo koktejle z aktivnimi učinkovinami, ki prodirajo v globlje plasti kože in še dodatno pripomorejo k izboljšanju stanja vaše kože.

Preberite več o Microneedling terapiji



Potrebujete pomoč ali nasvet?

Kontaktirajte nas, z veseljem vam bomo pomagali do zdrave in lepe kože!

Ali nas pokličite 01 2328 338


Pokaži več Na seznam